Askere Gideceklere Tavsiyeler

Yemini edip eve döndükten sonra yaşadıklarım doğrultusunda askere gideceklere tavsiyelerde bulunmak istedim … Tavsiyeleri acemilik dönemi için geçerli bunu da unutmadan belirteyim;

# Telefon Kartı ve Telefon Etmek

Acemilik için gidilen birlik önemli, acemilik eğitimi başından itibaren zor geçebilir. Özellikle aileden uzakta yaşama deneyimi olmayanlar eğitimin başında sıkıntı yaşabilirler bunu aşmanın en kolay yolu çok sayıda kontor içeren telefon kartı bulundurmaktır. Telefonların önünde uzun kuyruklar olsa da, telefona ulaşmak ve sevdikleri aramak bu sıkıntıyı çözecektir. 100 kontor içeren telefon kartlarından çok sayıda alarak giderseniz orada yaşanacak telefon kartı krizine hazırlıklı olacaksınız. Genellikle büfelerde/kantinlerde telefon kartı problemi yaşanacak, kartlar çabuk bitecek ve bu durum düzene girene kadar bir kısım insan problem yaşayacaktır. Fazla kartlarınız ile bu durumu çözebilir ve eğer imkanınız varsa problem yaşayanlara yardımcı olabilirsiniz.

Uyarı: Gittiğiniz birlikte kartlı telefon olduğunu varsayıyorum. Eğer yoksa mevcut iletişim yollarını araştırmalı ve ona göre hazırlık yapmalısınız.

Kart ile uğraşmak istemiyorum ve kendime güveniyorum diyorsanız kredi kartınızı götürebilirsiniz. Kredi kartı kullanılarak yeni kartlı telefonlarda arama yapılabilmektedir.

Uyarı: Kredi kartınızın güvenliğinden sorumlusunuz.

# Çamaşırlar ve Giyim

Askerlik süresince kullandığınız çamaşırlar ve çoraplar çok kolay kirlenebilir. Ter, çamur, su vs nedenlerden kullanılamaz hale gelen çamaşırlarınızı birlik içerisinde, eğer var ise çamaşırhanede, yıkatabilirsiniz. Fakat çamaşırhanede yapılan yıkama sonra çamaşır torbanız karışabilir, isminiz silinebilir veya çamaşır torbanız delinebilir. Ek olarak çamaşır günleri sınırlıdır. Dolayısı ile 3 tane çamaşır götüreyim yıkatır yıkatır giyerim mantığı ile askere gitmek doğru değildir.

Eğer imkanınız varsa çok sayıda çamaşır götürmeli, eğer tahmini olarak götürdükleriniz yetecekse çamaşırhane ile uğraşmak yerine daha sonra yıkatmak üzere toplamalı veya çok kötü durumda ise atmalısınız. Bulunduğunuz yerde yakın tanıdıklarınız varsa görüşme günlerinde çamaşır aldırabilir veya yıkatmak üzere çamaşırlarınızı verebilirsiniz.

Çamaşır dışında önemli bir giyim maddesi pijama gösterilebilir. Verilen pijama mevsime göre kalın veya ince olabilir. Dolayısı ile kendi pijamanızı götürmeniz mantıklı olacaktır.

Özellikle soğuk bir dönemde askere gidiyorsanız içlik, hem üst hem de alt için, götürmeniz çok önemlidir.

Eğitim süresince bot giyeceksiniz. Dolayısı ile bot için kaliteli tabanlık götürmeniz yararlı olacaktır. Botu 1 veya 2 numara büyük almak ayakkabı vurmasını engelleyebilir. Karşılaşabileceğiniz ayak hastalıklarına karşı krem vb gerekli ürünleri de almayı unutmayın.

# Kişisel Temizlik ve Sağlık

Kişisel temizlik önemli bir konu. Burada banyo havlusu, diş macunu, fırca, sabun, şampuan ve tıraş takımınız ön plana çıkıyor. Bunları dikkatli hazırlamalısınız.

Sağlık konusuna gelince, kullandığınız veya kullanmanız gereken veya belli hastalıklarda size verilmesi gereken ilaçları reçete ile getirebilirsiniz. İlaçlarınız ihtiyacınız olduğunda size verilecektir.

Bu yazıya eklenecekler olabilir veya gittiğiniz yere uygun olmayanlar. Dolayısı ile öncelikle Yedek Subay İşlemleri sayfasını incelemeli ve o sayfadaki açıklamalar arasında Neler Götürmelisiniz sayfasına dikkat etmelisiniz.

Umarım bu yazı birilerine yardımcı olur …

Licensed under CC BY-NC-SA 4.0
Son güncelleme 29 Dec 2006 22:00 UTC
comments powered by Disqus
Hugo ile oluşturuldu.
Stack teması Jimmy tarafından tasarlandı