Askerlik İşlemleri

Bir süredir aralık ayında askere gidebilmek için askerlik şubesinde işlemlerimi tamamlamaya çalışıyorum … Bu süreçte karşılaştığım problemlerden yola çıkarak oluşturduğum listeyi burada yayınlayarak sonraki dönemlerde deneyimsizlikleri ve bilgisizlikleri nedeniyle benim gibi problem yaşayabilecek kişilere yardım olabileceğimi düşünüyorum.

Mezun olduğunuz andan itibaren bir sonraki celb döneminde askere alınabilirsiniz. Bu işlem okulunuzun mezuniyet durumunuzu askerlik şubenize göndermesi ile başlar.

Not: Eğitim hayatınız boyunca askerlik şubenizden durumunuzu ara ara kontrol etmeniz yararınıza olacaktır. Öğrenci işleri tecil işlemleriniz yapmayı unutursa askerlik işlemleriniz başlayabilir ve sizi uğraştırabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınız takdirde, okuduğunuz okulun öğrenci işlerinden öğrenci belgesi alıp askerlik şubenize başvurmanız önemli ve yeterlidir.

Kaldığımız yerden devam edecek olursak, askerlik şubenize giden mezuniyet yazınızın ardından durumuza ilişkin belgeleri toplamanız önemlidir. Bunlar kısaca;

  • Sahip olduğunuz diplomaların aslı ve 3 kopyası,
  • Nüfus cüzdanınız ve 3 kopyası,
  • Eğer var ise girdiğiniz bir ingilizce sınavına ait belgenizin aslı ve 3 kopyası,
  • Eğer var ise akademik kariyerinize ilişkin belgeniz.

Bu belgelere ek olarak mezun olduğunuz lise hakkında bilgi, resim ve TC Kimlik Numaranızında hazırda bulunması önemli …

Bu bilgiler ile, en azından, askerlik sürecinin başlangıcında yaşanan karmaşada belge eksikliği problemlerinin önüne geçebilirsiniz (diye düşünüyorum 😄 ) …

comments powered by Disqus
Hugo ile oluşturuldu.
Stack teması Jimmy tarafından tasarlandı