Duyarsızlığın Geldiği Nokta

Önceleri misafirperverliği, sıcaklığı, cana yakınlığı, dostlukları ve yardımseverliği ile tanıtılan ülkemizin bugün ne durumda olduğunu ortaya koyan bir haber yayınlandı.

Belki son zamanlarda yayınlanan programların bizde yarattığı korku ve baskı hissi. Belki de teknoloji çağı denen uydurmasyonun bizi bireyselleştirmesinin bir sonucu olarak sadece ve sadece kendimize yönelmemiz. Asıl neden teksasa dönen sokaklar. Reklamlara bile yansıyan oysa tehlikenin sadece çok ufak bir kısmının gösterildiği durumlar.

  • Güvenli bir ortam yokken.
  • Tepki göstermenin mümkün olmadığı bir ortam yaratılmışken.
  • Sokaklarda korkusu olmayan kişiler dolaşırken.
  • İnsan hayatının değeri sıfıra yakınsamışken.
  • Yardım etmenin değeri kalmamışken.
  • Edilen yardımların karşılığı beklenir olmuşken.

Kimden duyarlı davranış bekliyorsunuz ?!?

Yazıma önayak olan habere gelince; Isparta Emniyet Müdürü bence çok başarılı olan bir çalışma yapmış. Bir polisi şüpheli gibi giydirmiş ve kendisinden şüpheli davranışlar sergilerek şehirde dolaşmasını istemiş. Amaç vatandaşların duyarlılıklarını ölçmek.

Peki sonuç ne olmuş ? Uygulamanın ilk bir saatlik bölümünde 155 hattını arayan olmamış ve polisi, hareketlerinden şüphelenen polisler yakalamış. :D :D Uygulama amacına ulaşmış sayılır. Polisler şüpheliye müdahele etmiş fakat asıl amaç olan vatandaşların katkısı sağlanamamış. Emniyet müdürü ihbar yapacak ilk beş kişiye baklava ikram edecekmiş. 😄

Yukarıdaki maddelerde belirttiğim gibi, kimden duyarlı davranış bekliyorsunuz ki, bu durum gayet normal ?

Buna rağmen vatandaşı kazanmaya çalışan ve böyle güzel bir projeyi uygulamaya başlayan emniyet müdürünü kutlamak lazım. Umarım vatandaşların duyarlılığını arttıracak bu tip uygulamalar devam eder …

comments powered by Disqus
Hugo ile oluşturuldu.
Stack teması Jimmy tarafından tasarlandı