Vista - Ekranda Sarı Lekeler

Vista maceram tam gaz devam ederken ara ara problemlerle karşılaşmıyor değilim. :D Karşılaştığım son problem pencerelerde ve görev çubuğunda beliren sarı lekeler. Bu sarı lekeler olarak tanımladığım aslında tam ekran olmayan pencere köşelerinde ve görev çubuğunda beliren sarı alanlar. Bu alanlar içeriside ara ara açık renk kutucuklar yer alıyor.

Sorunun çözümüne geçmeden önce sistemim hakkında biraz bilgi vereyim. Toshiba Satellite A200-1VL dizüstü bilgisayar içinde Vista Home Premium kullanıyorum. Ekran kartım ATI Mobility Radeon HD 2600. ATI Catalyst Control Center sürümü 2008.0109.2141.38743. Sürücü Paket Sürümü 8.452-080109a-058859C-Toshiba. Renk düzenim Windows Aero.

Çözüme gelince;

  1. Masaüstünde sağ tık,
  2. Kişiselleştirme,
  3. Pencere Rengi ve Görünümü,
  4. Daha çok renk seçeneği için klasik görünüm özelliklerini aç,
  5. Renk Düzeni olarak Windows Vista Temel ‘i seç,
  6. Uygula düğmesine basarak ekranı kapat,
  7. Kişiselleştirme ekranını kapat,
  8. Masaüstünde sağ tık,
  9. Kişiselleştirme,
  10. Pencere Rengi ve Görünümü,
  11. Renk Düzeni olarak Windows Aero ‘yu seç.

Kesin çözüm değil. Geçici ancak kullanım sırasında herhangi bir yükleme yapmadan uygulayabileceğiniz bir çözüm. Sanırım bu sorun ATI sürücülerinin güncellenmesinin ardından yaşanmaya başlandı. En azından ben öncede böyle bir problem yaşamıyordum. Yeni bir sürücü çıkana ve bu sorun giderilene kadar bu yöntem kullanılabilir.

Kesin çözümlere de açığım tabii eğer var ise … 😄

comments powered by Disqus
Hugo ile oluşturuldu.
Stack teması Jimmy tarafından tasarlandı