118 80 - İlişkili Reklamlar ve İçerik Karmaşası

Uzun süredir 118 reklamları ile ilgili şikayetler ve yorumlar gündemden düşmüyordu. Son günlerde yoğunlaşan 118 33 reklamları ile de bu yorumlar ve eleştiriler giderek arttı. Bu yazıda reklamların, özellikle ilişki olanların, işlediği konuya güzel bir örnekle değinmek istiyorum.

Yazıya konu olan reklamlar 118 80, BN Telekom, tarafından hazırlanan ve içeriğinde Gummy Bear isimli yeşil animasyon ayıcık içeren iki reklamlık ilişkili bir tanıtım.

Bilindiği üzere son dönemde; tüpçüsü, taksicisi, darbukacısı, sucusu ve benzeri tüm karakterleri ile kullanıcı kesimlerine hitap etmeye çalışan 118 reklam tanıtım çalışmalarına ilk defa yurt dışı kaynaklı animasyon bir kahraman dahil oldu.

Öncelikle serinin ilk reklamını paylaşmak istiyorum;

Bu reklam içerisinde kısmen sevimli 😃 ayıcık kendisine klip çekecek bir yönetmen aradığını ifade ediyor. Reklam için seçilen ve animasyon olan bu ayıcık yeni bir yaklaşım olmakla birlikte “yönetmen bile buluruz” sloganı kapsamında değerlendirilebilir. Çeşitli senaryolar ile toplanmış güzelim yurdum insanı içerisinde fantastik bir şekilde sırıtsa bile yaklaşım yenilikçi … Ancak şimdi bir de devam niteliğinde olan reklama bakalım;

Serinin devamında “klip çekecek yönetmen arayan kısmen 😃 sevimli ayıcığımız” arayışının sonucu olarak bu klibi mi çekmiş ?

Uzun bir süre reklam içerisinde söylenenleri anlamaya çalıştım. Hatta numaranın hatalı söylendiğini (1180) bile düşündüm. Radyoda dinlediğimde de benzeri bir şekilde hatalı kayıt yapıldığına ilişkin düşüncelerim devam ediyordu … Ancak kullanılan metni okuduktan sonra eşleştirme  yapabildim.

Bu mudur ? Bu sefer bu değildir 😃

Gerek ortaya çıkan eser gerekse de verilen mesaj itibariyle Rehberlik Hizmetleri ile ilişkisi bulunmamakla birlikte yenilikçi fikir uzun süredir gelişen bir sektör olmasına rağmen hizmette değil sadece reklamda …

comments powered by Disqus
Hugo ile oluşturuldu.
Stack teması Jimmy tarafından tasarlandı