iPhone 3G - EDGE Bağlantısını Kapatmak

iPhone ile mobil internet kullanımının farklı bir boyuta ulaştığını kabul etmek lazım. Genellikle e-posta erişimi ve temel internet sitesi gezinme ihtiyaçlarını karşılayan diğer telefonlara göre neredeyse her uygulaması ile internet erişimi kullanabilen iPhone mobil internet konusunda bir adım daha atılmasına neden oldu.

Mobil internet kullanımının artması ile mobil faturalarımızın artması doğal bir paralellik  gösterirken faturalar üzerinde gördüğümüz çok basamaklı sayılar ülkemizde internet kullanımının ne kadar pahalı olduğunu bir kez daha hatırlattı. Faturadan ders çıkarmayan ve gerekli önlemleri almayanlar ise iPhone kullanımından soğudu. 😄

Bu yazıda yukarıda bahsettiğim cep telefonu faturalarının yüksek gelmesine neden olabilecek EDGE bağlantısının kapatılmasına yönelik bilgileri ve önerilerimi paylaşacağım. 

Öncelikle; operatörlerden uygun internet paketleri alanlar ve bahsettiğim problemle karşı karşıya olmayanlar bu yazının kapsama alanı dışındadır. 😄

Eğer uygun bir mobil internet paketi alınmadıysa ve faturada yüksek internet erişimi bedelleri listeleniyorsa aşağıdaki adımları kullanarak iPhone 3G EDGE bağlantısını kapatma adımlarını izleyebilirsiniz;

  1. Ayarlar” ekranı açılır,
  2. Genel” bölümüne geçilir,
  3. ” bölümüne geçilir,
  4. Hücresel Veri Ağı” bölümüne geçilir,
  5. APN” değerinde yazan bilginin yanına geçici bir değer eklenir. Örnek olarak TURKCELL hatlı bir cihazda bu eğer “internet” iken bu değer “internet****1” olarak güncellenir.

Bu adımlar ile amaçlanan EDGE bağlantısı kurabilmek için gerekli kullanıcı bilgilerinin değiştirilmesi ve EDGE bağlantısının başarılı olmamasıdır.

Sistem içerisinde başka hiçbir ayar değiştirilmediği için EDGE bağlantısı gerekli olduğu durumlarda sadece bu değeri varsayılan haline getirmek yeterli olacaktır.

iPhone ile mobil internet ihtiyaçlarının karşılanması için kablosuz ağ bağlantısı yöntemi, çok uygun bir mobil bağlantı paketi bulunmadığı durumda, önerilmektedir. Kablosuz ağ bağlantısı olarak bulunduğunuz bölgedeki güvenli kablosuz bağlantılar veya ADSL aboneleri için TTNetWiFi  kullanılabilir.

comments powered by Disqus
Hugo ile oluşturuldu.
Stack teması Jimmy tarafından tasarlandı